Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ύστερα απο αρκετή δουλειά προετοιμασίας κυψελών, τους τελευταίους μήνες του χειμώνα όλα είναι πλέον έτοιμα να υποδεκτούν τις πρώτες μελισσούλες.Φέτος είπαμε να αγοράσουμε με τον φίλο και συνεργάτη μου Παρασκευά μερικές πεντάρες κυψέλες για τα κοψίματα και τη μεταφορά παραφυάδων γιατι πέρσι <<υποφέραμε>> απο το βάρος και τον όγκο των κανονικών κυψελών.

Εκτός απο τις κυψέλες φτιάξαμε και ένα στάντ για να βάζουμε τις κερύθρες να μην πιάνουν κηρόσκωρο λόγω έλλειψης ψυκτικού θαλάμου.Σε αυτό βοήθησε  η άναρτηση του φίλου μελισσοκόμου Κώστα Ελευθερίου (Μελισσοκομία Μαραθώνα) και είπαμε να δοκιμάσουμε
το όλο εγχείρημα  και να δούμε τα αποτελέσματα αν και πιστεύω οτι θα είναι θετικα.

9 σχόλια:

  1. Με το καλό Θεόδωρε να γεμίζουν με γερά μελίσσια οι κυψέλες.
    Το στάντ πολύ όμορφο, θέλει προστασία απο υγρασία και πολύ ζέστη, η θέση που το βλέπω είναι φοβερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ.Εύχομαι και εγώ να γεμίσουν μέλι οι κυψέλες όλων των μελισσοκόμων και να μη μείνει κανεις παραπονούμενος.
    Όσον αφορά το στάντ φίλε Κώστα απο blog σου το είδα(πολύ ωραία η ιδέα σου!!!) ψάχνοντας ένα τρόπο να συντηρώ τις κερύθρες χωρίς να χρησιμοποιήσω διαφορα απαγορευμένα μέσα πράγμα στο οποίο είμαι απόλυτος όπως και το σύνολο των μελισσοκόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά.Συνχαρητήρια.Εύχομαι να γεμίσουν γρήγορα όλες.Μια ερώτηση επειδή είμαι κ καινούργιος.Δηλαδή οι κερύθρες έτσι δεν χρειάζονται σκέπασμα?Δεν θα πιάσουν έτσι κυρόσκωρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επείδη και εγώ πρώτη φορά χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη μέθοδο σύμφωνα με απόψεις και άλλων μελισσοκόμων δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κηρόσκωρο με την προυπόθεση οτι εκει που θα βάλεις το στάντ με τις κερύθρες να μην είναι σκοτεινά γιατι ο κηρόσκωρος μισεί το φώς και και τον αέρα γι 'αυτό το λόγο εχω βάλει το στάντ κοντά σε παράθυρο με λευκό ύφασμα για κουρτίνα ώστε να μπαίνει αρκετό φώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή