Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Καμπάνα για παραπλάνηση σε προϊόντα μελιού

Καμπάνα για παραπλάνηση σε προϊόντα μελιού PDF

ImageΠρόστιμα συνολικού ύψους 21.500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον κλάδο του μελιού.
Ειδικότερα, δυο εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υπέπεσαν σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, ορισμένες που συνιστούν παραπλάνηση του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιχειρήσεις είναι η REGINA - Κουρνατίδης Χρ. Νικόλαος στην οποία σημειώνεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και η καπετάνιος ΑΕΒΕ και η συγγενής της εταιρεία Μ. Σιμιτζή - Βογιατζής ΟΕ.
Οι εταιρείες πωλούσαν μέλι ως ελληνικό, χωρίς όμως να διαθέτουν στοιχεία της χώρας προέλευσης του μελιού επί των τιμολογίων, των συσκευασιών, αλλά και των πινακίδων, δηλαδή χωρίς στοιχεία, που να αποδεικνύουν την ελληνικότητα του προϊόντος.
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με την Επαγγελματική Ένωση Μελιού για την τροποποίηση και βελτίωση της Αγορανομικής Διάταξης σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών από παραπλανήσεις αλλά και της βελτίωσης των άρθρων για τη διακίνηση του ελληνικού μελιού.

3 σχόλια:

 1. Θόδωρε καλημέρα δές και αυτό άσχετο μέν αλλά ρίξε μια ματιά http://patra-live.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναρωτιεμαι τωρα εγω...
  Αφου το κρατος τσεπωνει λεφτα απο τα προστιμα απο την κατασταση αυτη, γιατι να την αλαξει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς το κράτος είναι σε κατάσταση σήψης απο τη διαφθορα και την ατιμωρησία και αυτό μάλλον βολεύει μερικούς τα <> όπως λέω εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή