Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ίδρυση Νέου Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού στην Πάτρα

   Θα ΄θελα καταρχήν να συγχαρώ το φίλο Γιάννη (http://bio-meli.blogspot.gr/) για την πρωτοβουλία που έχει για την ίδρυση ΝΕΟΥ Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βιολογικού- Συμβατικού Μελιού εδώ στη Πάτρα όπου σαν Πρώτη μέριμνα θα έχει την τυποποίηση και προώθηση των προϊόντων που παράγουν τα μέλη του, υπό μία ετικέτα.
  Όπως ξέρουν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι εδω στην περιοχή μας  ο ήδη υπάρχων Μελ. Συνεταιρισμός είναι σαν να μην υπάρχει.Τόσα χρόνια ''ακρα του τάφου σιωπή'' όσον αφορα ενημερώσεις μελισσοκόμων,ημερίδες κ.α.'Επρεπε τοσα χρόνια σε όλη την Ελλάδα να υπάρχουν Μ.Σ που οι μελισσοκόμοι να μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά και στον τόπο μας αλλα και στο εξωτερικό,αντ' αυτού όμως τα κομματικα κοπρόσκυλα έφαγαν τα λεφτά απο τις επιδοτήσεις (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) και οι μελισσοκόμοι έμειναν ''επι ξύλου
κρεμάμενοι΄΄ όσον αφορά τη διάθεση και την τιμή των προιόντων τους τα οποία τα πωλούν όσο όσο για ένα ξεροκόματο ψωμί στους εμπόρους.Επείδη αυτη η κουβέντα θέλει πολύ χρόνο δεν θα ΄θελα να πώ αυτή τη στιγμά πολλά παρα μόνο να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε αυτή την κίνηση.Όλοι οι νέοι αλλα και παλιοι μελισσοκόμοι με ''νέες'' οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό παρών σε αυτή την προσπάθεια της οποίας τα κίνητρα είναι  προς το συμφέρον του μελισσοκόμου και όχι του μελέμπορου (άκουσον άκουσον !!!1,8 - 2,5 ε το ανθόμελο, 2,5 - 3,5ε το έλατο,καθάρη δηλ.''κλεψιά'').
  Πολλές φορές μου περνά απ' το μυαλό οτι πολλοί βολεύονται απ΄αυτή την κατάσταση και επαναπάυονται οτι οι μελισσοκόμοι ειναι ''χαμάληδες'' και δουλεύουν γι' αυτούς του κοπριταρέους.Τέλος πάντων,πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε όπως ο καθένας μπορεί  γιατί ''η ισχύς εν τη ενώσει''.
                           ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  http://bio-meli.blogspot.gr/

4 σχόλια:

  1. Θοδωρή θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ.Από λογιστικές και το κόστος τους μέχρι τους χώρους αλλά κυρίως τα Ατομα που θα επιλεγούν στο Δ.Σ.Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.Κάποτε ήθελα να φτιάξω μαζί με άλλους εδώ στην Πάρο εναν μελ. συναιτερισμό αλλά μόλις είδα το παλούκι και τα τεράστια έξοδα έκανα πίσω.Μην νομίζεις οτι όλοι είναι καλοπροαίρετοι.Θα φέρουν μέλια μάπα και αν το πάρετε είδηση καλώς αν όχι πιάστο αυγό και κούρευτο.
    Συγνώμη για το σχόλιο αλλά σε προετοιμάζω για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.Αν θέλεις κάτι ο Παρασκευάς έχει το τλφ μου πάρε με να σου πώ γιατί είναι και πράγματα που δεν γράφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μάρκο λέμε να προσπαθήσουμε απο ΄κει και πέρα δεν είναι τίποτα σίγουρο.Αν τα δούμε μπαστούνια θα δούμε τι θα κάνουμε.Ακόμη κοιτάμε να μαζευτούμε στα 20 μέλη που θέλει αυτή η κίνηση.Εάν είναι θα σας πάρω τηλ στο κινητό σας να τα πούμε καλύτερα.Ευχαριστώ πάντως που μας βάζετε απο νωρίς στο ''κλίμα''για το τι θα αντιμετωπίσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή