Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ίδρυση Μελισσοκομικού Συλλόγου Αχαίας

Τα τελευταία χρόνια η Μελισσοκομία βιώνει μια μεγάλη ανάπτυξη. Στην χώρα μας 600 με 700 άτομα κάθε χρόνο γίνονται μελισσοκόμοι. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, όπως και το ότι είναι πλέον απαραίτητο να υπάρχει μια συλλογική οργάνωση και δράση με την μορφή συλλόγων σε τοπικό - περιφερειακό επίπεδο.
Επειδή πλέον έχει καταστεί απαραίτητη η εκπροσώπηση των μελισσοκόμων μέσο ενός συλλόγου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μετέχουν στην σύσταση του Συλλόγου να δηλώσουν παρών και να ενημερώσουν είτε μέσο email είτε μέσο τηλεφώνου. Για την ίδρυση του συλλόγου απαιτούνται 20 μέλη, υπάρχουν ήδη αρκετοί μελισσοκόμοι οι οποίοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους. Στόχος μας είναι ο Σύλλογος να είναι ενεργός το αργότερο μέχρι τον Μάιο.
Έχει ήδη δημιουργηθεί ένα ιστολόγιο http://beeclubachaia.blogspot.gr/ το οποίο θα αποτελεί τον επίσημο ιστοχώρο του υπό σύσταση Συλλόγου, εκεί θα αναρτηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες.
Περιμένουμε τα σχόλια, τις απόψεις και την στήριξη όλων όσων επιθυμούν.
Με εκτίμηση,

4 σχόλια:

  1. Τα 600-700 άτομα που λες δεν είναι μελισσοκόμοι. Είναι ιδιοκτήτες μελησσοσμηνών,με τη προοπτική να γίνουν κάποτε Μελισσοκόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως λοιπόν να υπολογίσουμε και αυτούς τους 600-700 σε ένα νέο καθεστώς σαν φίλων μέλισσας ή οτιδήποτε άλλο . Εκτός κιαν τα λεφτα τους δεν περνάνε.... Αλέξανδρος παπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αλέξανδρε πιστευω οτι δεν καταλαβές το σκεπτικό μου της απάντηση μου προς τον Αντώνη και ίσως με παρεξήγησες.Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά έτσι και η κατοχή μελισσοσμηνών δεν κάνουν το μελισσοκόμο.Ένα παράδειγμα δεν είναι οτι πολλοί αγοράζουν μελίσσια για χ ψ λόγους και μετά απο κανα χρόνο τα παρατάνε;Αυτοί θεωρουνται μελισσοκόμοι με την ευρεία παντα έννοια;...να καταλάβω...η θεωρούνται κατι άλλο;Λοιπόν να ξεκαθαρίσω οτι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να ΑΓΑΠΟΥΝ πραγματικά τη μέλισσα, αυτό λοιπόν σημαίνει ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ και όχι οι τυχοδιώχτες και οι τυχάρπαστοι οι οποιοι αποσκοπούν σε κάτι άλλο και δυσφυμίζουν τη μελισσοκομία με τις πράξεις τους.Όλους αυτούς οφείλουμε να τους αποβάλλουμε και να αναδείξουμε πραγματικα τι σημαινει ΜΕΛΛΙΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΙΣΟΚΟΜΟΣ.Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή