Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω!

   Τελικά τα νέα απο τα βουνά δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.Ήδη απ΄ ότι μαθαίνω στην Βυτίνα αρχίζουν να σηκώνουν μελίσσια λόγω δυσμενών συνθηκών.Αρκετή λασποβροχή αέρας και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό.Τα πράγματα απ΄ ότι φαίνεται δεν εξελίσσονται όπως περιμέναμε οι περισσότεροι τουλάχιστον εδώ στην Πελ/σο απο πλευράς μελιττοέκκρισης και καιρικών συνθηκών.Όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα το μέλι ελάτης θα είναι όπως και πέρσι σε περιορισμένες ποσότητες.Πολλοί βέβαια πανε στον ευκάλυπτο και στο θυμάρι.Όσον αφορά τον ευκάλυπτο δεν τον δουλεύουν ακόμη γιατί εχει ανοίξει σε μικρό ποσοστό και δεύτερον έχει πολλούς ανέμους,για το θυμάρι τώρα μαλλον με πιάνετε αδιάβαστο!!! Τελικά όπως πάει φέτος θα πούμε " το μέλι μελάκι".

8 σχόλια:

  1. Γενικα σηκωνουν μελισσια, αν δεις το μπλογκ με το αρχειο κλεμμενων κυψελων θα δεις οτι ενημερωνεται καθημερινα....
    Υ.Γ. Ασχετο αλλα λεω τον πονο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σπύρο όσο η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται τόσο και οι κλεφτες θα αυξάνονται,δυστυχώς.....

      Διαγραφή
  2. Θοδωρή μην το βάζεις κάτω.Τί να πούμε και εμείς τότε εδώ κάτω;Αλλά όπως λένε στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.Από τις βροχές που είχατε εκεί εμείς εδώ θέλαμε μόνο το 1/5 για να τρέχουν τα μέλια.Δυστυχώς πάλι οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω όλη η βροχή ήταν μια ψιχάλα ίσα ίσα να βραχεί η άσφαλτος και να χολεριάσουν τα σταφύλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΡΕΣ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε αυτά που λές είναι σωστά,κανένας δεν το βάζει κάτω και ειδικά εμείς οι μελισσοκόμοι.Και οσον αφορά αυτο που λές για την τσέπη του καθενός πολύ φοβάμαι οτι πολλοί εχουν καβαλήσει πολλά καλάμια!!!

      Διαγραφή