Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να κάνω με ένα φίλο μου μια βόλτα στο δρυοδάσος της Φολόης για να δούμε ένα μέρος το οποίο έχει ρείκια.Βρήκαμε τα ρείκια αλλά δυστυχώς ήταν πολύ λίγα και μάλλον ξεραμένα,ταυτόχρονα όμως με το ψάξιμο παρατήρησα κάτι αξιοπερίεργο....κυψέλες και πλαίσια με μαύρα κεριά πεταμένα εδώ και κει.Απόρησα με το όλο σκηνικό και ρώτησα να μάθω τι συμβαίνει σε αυτό το σημείο.Ο φίλος μου μου είπε να μην ανησυχώ γιατί ήξερε σε ποιον άνηκαν οι παρατημένες κυψέλες και τα πεταμένα πλαίσια και ότι δεν ήταν κλεμμένα.
Μου εξήγησε οτι ένας κάτοικος απο ένα χωριό εκεί κοντά αγόρασε αρκετά μελισσοσμήνη απο ένα γερο μελισσοκόμο και ενώ την πρώτη χρονιά πήρε αρκετό μέλι απο εκεί και πέρα δεν ξαναπήρε ούτε βάζο με αποτέλεσμα να απελπιστεί και να μη δίνει σημασία στα μελίσσια μέχρι που έφτασε σε σημείο στην κυριολεξία να "βρωμίσει" το δάσος απο τις παρατημένες για χρόνια κυψέλες και τα πεταμένα πλαίσια.Δείτε τις παρακάτω εικόνες και θα καταλάβετε για τι σπάνιο είδος "μελισσοκόμου" πρόκειται:
...και να σκεφτεί κανείς οτι το καλοκαίρι αυτό το μέρος κατακλύζεται απο χιλιάδες κυψέλες. Φανταστείτε αν αυτός ο άνθρωπος  έχασε μελίσσια απο σηψιγονία και να πέταξε τα πλαίσια έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία,αλίμονο στους υπόλοιπους που δεν θα ξέρουν απο που τους ήρθε το κεραμίδι....
Εύχομαι και ελπίζω οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα του σοβαρότατου αυτού θέματος και είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει περισσότερες πληροφορίες.

























3 σχόλια:

  1. Καλα ειναι όλα αυτα να μαζευτουν καπου για να συμμαζευτουν απο την περιοχή, να ενημερωθεί ο ''μελισσοκομος'' και εαν δεν αναταποκριθεί να ΚΑΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ κύριε Άνθιμε δεν ενδιαφέρονται οι ντόπιοι μελισσοκόμοι οι οποίοι έχουν εκεί κοντά μελίσσια τι να πούμε οι υπόλοιποι......ο Έλληνας αν δεν πάθει δεν βάζει μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή