Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ

 Την προηγούμενη Κυριακή ξεκινήσαμε μια παρέα μελισσοκόμων απο Πάτρα να επισκεφτούμε το περίφημο φεστιβάλ μελισσοκομίας στο ΣΕΦ.Βέβαια λόγω των αρνητικών εντυπώσεων των προηγούμενων χρόνων αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε πρώτα τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις των ειδικών και μετά να κάνουμε τη βόλτα μας στους διαδρόμους.
Απο τις παρουσιάσεις των ειδικών άλλες είχαν ενδιαφέρον και άλλες ήταν για ύπνο....Δηλαδή υπήρχαν επιστήμονες που μιλούσαν απλά και κατανοητά και επιστήμονες που μιλούσαν κινέζικα, λές και απευθύνονταν σε φοιτητές . Εν πάση περιπτώσει το 60% των παρουσιάσεων άξιζαν τον κόπο και μάθαινες πέντε πράγματα παραπάνω.

 Στις ομιλίες εκτός των επιστημόνων ήρθε και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου γεωργίας και μίλησε για τις επερχόμενες επιδοτήσεις νέων και παλιών μελισσοκόμων.Το μόνο που κατάλαβα ήταν οτι οι νέοι μελισσοκόμοι θα πάρουν απο 15-20000 ευρώ,....τίποτε άλλο,γιατί υπήρχαν πολλά κενά και αοριστολογίες στην ομιλία  του.

 Παρακάτω παραθέτω ορισμένες φωτογραφίες απο την έκθεση:


Πολλή ωραία συσκευασία απο το "άρωμα μέλισσας",συγχαρητήρια!













Εδώ βλέπετε την καινούργια πλαστική κυψέλη της ανέλ.
Αυτό που έκανε σε όλους μας εντύπωση ήταν ο νέος γυροσυλλέκτης.Πολύ μεγάλος βρε παιδί μου.....








Εδώ η παρέα απο την Πάτρα (απο αριστερά Θόδωρος,Σπύρος,Παρασκευάς, Αργύρης,και
Παναγιώτης).


                      Εδώ βλέπετε τον νέο κινητό πάτο απο την κυψελοβιοτεχνία Γεωργέλης.





















 Κλείνοντας εκτός απο τα αρνητικά στοιχεία της έκθεσης υπήρξαν και αρκετά θετικά.Πρώτα απ' όλα μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε έστω και κάποια λίγα στοιχεία παραπάνω απο τις ομιλίες που έγιναν.Έπειτα είδαμε παλιούς και αγαπητούς φίλους όπως τον κύριο Άνθιμο Σιγκούδη απο τα Γιαννιτσά,τον Σπύρο Γιαννακόπουλο  απο την Καλαμάτα και πολλούς άλλους.Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και νέους αξιόλογους φίλους όπως τον πάτερ Σπύρο Κωνσταντή και τον Σπύρο Σφήκα(evinosbee).
 Αυτό που μου έμεινε περισσότερο απ όλα ήταν αυτό που είπε ο πατέρας Σπύρος οτι για να γίνει κάποιος μελισσοκόμος πρέπει να έχει τα τρία Χ
1-Χρόνο
2-Χρήμα
3-Χέρια
Πάτερ Σπύρο την ευχή σου να ΄χουμε!!!

6 σχόλια:

  1. Και έχει πολύ μεγάλο δίκαιο.Μακάρι να είχα βρει και εγώ έναν Πάτερ Σπύρο να μου το έλεγε όταν ξεκίναγα δεν θα έδινα κάθε φορά 100 ευρό βενζίνες για να δω τις μελισσούλες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μας την έχουμε πατήσει δυστυχώς!Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις!

      Διαγραφή
  2. Μήπως ακούσατε και τι είπε ο Παπάς(πρόεδρος Μ.Συλλόγου Σαλαμίνας), για την "Αφάρμακο Μελισσοκομία"...??είχα περιέργεια αλλά δεν είχα χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς λόγω κούρασης απο τις προηγουμενες διαλέξεις φύγαμε και έτσι δεν κατορθώσαμε να ακούσουμε τον κ Παπά.Όλοι μείναμε με την απορία...

      Διαγραφή
  3. Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και προσωπική ευτυχία.
    Αφήνοντας πίσω μας τον δύσκολο για όλους χρόνο που πέρασε,
    εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2014 να είναι πιο ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κύριε Άνθιμε!Να είστε πάντα καλά με την οικογένειά σας και εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο έτος!!!

      Διαγραφή