Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΕΤ: Ανακάλυψε μέλι ακατάλληλο προς κατανάλωση

Παρουσία αντιβιοτικών (τετρακυκλίνες) διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων. σε μέλι που παράγεται στην Αρκαδία και ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρσή του, καθώς κρίθηκε μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.
Πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου παραγωγού κ.Μουρούτσου»,  με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε συσκευασία των 950g, που παράγεται στην Αρκαδία, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.
Οι καταναλωτές που έχουν προμηθεύτεί μέλι της συγκεκριμένης παρτίδας καλούνται να μην το καταναλώσουν.

8 σχόλια:

  1. εδωσε και ονομα και μερος παραγωγης ο εφετ.ετσι οπως το γραφεις ειναι ασαφες και γενικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για παραπάνω πληροφορίες όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί απο τον ΕΦΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ανκοίνωση τού ΕΦΕΤ γράφει,
    Αποσύρεται ακατάλληλο μέλι


    Την παρουσία αντιβιοτικών (τετρακυκλίνες) σε μέλι, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε συσκευασία των 950g, που παράγεται από τον Κ. Μουρούτσο, Λαγκάδια Αρκαδίας, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ λοιπον που εβαλες το ονομα σου εισαι ο υπευθυνος της αποκρυψης βασικων στοιχειων της ανακοινωσης του εφετ.εμεις οι υπολοιποι ειμαστε οι ανευθυνοι ανωνυμοι. σωστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Θεόδωρε θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα και παρακαλώ επιτρέψτε μου την ανωνυμία. Εσεις ως αναγνωστης τι θα καταλαβαίνατε απο τα κείμενα σας? Οτι το μελι μενάλου ειναι προβληματικό. Αυτό ειναι απόκρυψη στοιχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε περαστικέ επειδή πάω και εγώ στο Μαίναλο και σε καμία περίπτωση δεν θα θελα να θίξω το μέλι Μαινάλου παρα μόνο τον κύριο υπεύθυνο της όλης υπόθεσης που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ Μουρούτσος. Λοιπόν επείδη ορισμένοι βάζουν διάφορες σκέψεις θα προσθέσω το όνομα προς αποκατάσταση της τάξης.

      Διαγραφή