Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ

Το προηγούμενο Σάββατο (8/11) και παρα τις πληροφορίες οτι θα είχε βροχές και καταιγίδες τελικά τα προγνωστικά έπεσαν έξω και έτσι ξεκινήσαμε πρωϊ για το μελισσοκομείο έχοντας ανεφοδιαστεί κατάλληλα (τροφές,κηρόπανα κ.α).




Φθάνοντας στο μελισσοκομείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ελέγξω έναν καθαρό πάτο ενός μελισσιού στο οποίο έγινε θεραπεία για τη βαρρόα. Απ ότι φάνηκε απο  μια πρώτη ματιά τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και είχε πέσει αρκετή βαρρόα(η θεραπεία είναι σε εξέλιξη).Η ίδια εικόνα ήταν και στους υπόλοιπους πάτους.


Το επόμενο βήμα ήταν να ελεγχθούν με σειρά ένα ένα τα μελίσσια και να γίνει μετάγγιση στα πιο αδύνατα  σε πεντάρες κυψέλες για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας.Λόγω ζέστης (23 βαθμούς θερμοκρασία) δεν βάλαμε τα κηρόπανα.Σημειωτέον στην περιοχή μας ξεχειμωνιάζουν μελίσσια ακόμη και με τρία πλαίσια πληθυσμό.
Έπειτα αφαιρέσαμε τα πλαίσια στα οποία δεν πατούσαν καλά οι μέλισσες,είναι αυτό που λέμε ''σφίξαμε'' τα μελίσσια και τοποθετήσαμε σε όλα ανεξαιρέτως απο μία δύκιλη βανίλια.



Το μόνο που απέμεινε στο τέλος ήταν τα άδεια κουτιά στην καρότσα του φορτηγού!!!




2 σχόλια: