Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μελισσοκόμοι οι εμπρηστές

 

jpg
Τρία άτομα, ένα ζευγάρι μελισσοκόμων και ένας συγγενής τους, συνελήφθησαν την Τρίτη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαραθόκαμπο Σάμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι επιχείρησαν να «καπνίσουν» τα μελίσσια προκειμένου να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Από το σπινθήρα που χρησιμοποίησαν άναψε φωτιά, η οποία τους ξέφυγε από τον έλεγχο. Οι τρεις αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
H πυρκαγιά στη Σάμο -η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- τέθηκε χθες υπό μερικό έλεγχο, αφού αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι λήγει η προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν οι τρεις κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου. Ο ένας εκ των τριών έχει ομολογήσει την ενοχή του.

3 σχόλια:

  1. "Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι επιχείρησαν να «καπνίσουν» τα μελίσσια προκειμένου να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Από το σπινθήρα που χρησιμοποίησαν άναψε φωτιά, ... "

    Από ποιους πιστεύεται κάτι τέτοιο δηλαδή. Πώς ξέφυγε η φωτιά από το καπνιστήρι; Περίεργο μου φαίνεται …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως όταν άδειασαν το καπνιστήρι (μεσα σε ξερά χόρτα) και λόγω βιασύνης η αδιαφορίας δεν έδωσαν καθόλου σημασία εαν είναι ακόμη αναμμένο,τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. otan kapnizeis entona anavei kai fevgoun ap tis tripes spinthires

    ΑπάντησηΔιαγραφή