Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΑΝ ΜΕΛΙΑ!!!

Ύστερα απο αρκετό καιρό απουσίας και βλέποντας την αμάθεια του κόσμου πάνω σε ορισμένα βασικά πράγματα που αφορούν το μέλι είπα να κάνω μια δημοσίευση σχετικά με το τι μπορει να βρεί κανείς σε ένα σούπερ μάρκετ και τι να προσέξει.
 Πρίν απο δύο περιπου εβδομάδες επισκέπτηκα ένα μέγαλο σούπερ μάρκετ εδώ στη Πάτρα το οποίο στα χαρτιά είναι για εμπόρους αλλα μπαίνει και ο οποιοσδήποτε και αφού πήρα δυό πραγματα που ήθελα είπα να περάσω και απο το διάδρομο που είχαν τα μέλια.Δεν άργησα να τα βρώ και μόλις τα είδα  είπα: "μερικοί άθλιοι  εισαγωγείς μελιού έχουν καταστρέψει την ελληνική μελισσοκομία ".Αυτό το είπα γιατι είχαν βάλει όλα τα μέλια μαζι ελληνικα και εισαγόμενα και τα εισαγόμενα έκαναν ένα είδος μπουκοτάζ στα ελληνικά αφού πωλούνταν πολύ φθηνότερα.Κοιτάζοντας τις ετικέτες είδα οτι έγραφαν <<μιγμα  μελιών ΕΕ και τρίτων χωρών>>δηλαδή απ΄ ότι κατάλαβα μέλι Βουλγαρίας η Ρουμανίας ανακατωμένο με μέλι Μποτσουάνας η Κίνας  η μέλι Φιλιππίνων(εάν βγαζουν). "Κατακαημένε κόσμε τι σε ταίζουν μερικοί λύκοι!!!"
  Βεβαίως εχω βγαλει και κάποιες φωτογραφίες  με το κινητό να δικαιολογήσω αυτά που λέω:

 Στην επάνω εικόνα βλέπουμε πόσο πωλείται το "διεθνές χαρμανι" ενώ στην ακριβώς απο κάτω πόσο πωλείται το ελληνικό μέλι.Το επάνω μέλι διαφημίζει και την ποιότητά του και αυτο που σκέφτομαι ειναι οτι πρώτη φορά βλέπω  "χαρμάνι"να έχει και ποιότητα γιατι απ' όσο ξέρω τα "χαρμάνια" με τις θερμοκρασίες που φτιάχνονται δεν έχει μείνει τίποτε που να θυμίζει μέλι. Μπορεί βέβαια να το ανακάτωσαν σε καμια μπετονιέρα και να του έβαλαν και λίγο "σιρόπι"παραπάνω για να δέσει η συνταγή.......

 Τελικά αυτό που βγάζω σαν συμπέρασμα είναι ότι: "ότι δε φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια".Αντε λοιπόν καημένε 'Ελληνα μελισσοκόμε να ανταγωνιστείς τα διάφορα "βρωμοχαρμανια" των διάφορων εταιρειών με τον κόπο σου και εσύ αγαπητέ καταναλωτή ρίχνε λίγο παραπάνω προσοχή στις ετικέτες.
Προσοχή η επιλογή των μελιών είναι καθαρά τυχαία.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ....
    "ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ"
    ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΥΣΤΡΙ ΣΤΗ ΚΟΛΟΤΣΕΠΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ.......
    ΕΛΕΓΧΟΣ Μ Η Δ Ε Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο εμπόριο φίλε μου δεν καταλαβαίνει τίποτα ούτε το νοιάζει τί θα ταΐσει τον κόσμο αρκεί να έχει κέρδος.Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε πήγα σε νοσοκομείο ιδιοτικό και είδα φακελάκι μέλι(ο Θεός να το κάνει)που το έδιναν μαζί με το γιαούρτι Ιταλίας παρακαλώ λές και εμείς δεν έχουμε μέλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάρκο εδώ εισάγουμε λεμόνια Αργεντινής, στο μέλι θα κολλήσει ο εισαγωγέας;Και να πείς ότι δεν έχουμε μέλι...Όλα για τον Μαμωνά δυστυχώς!!!

      Διαγραφή
  3. με την ιδια ευκολια στο ιδιο κρατος οπου μελισοκομοι ταιζουν τον κοσμο μαζι με το μελι και mayric kai asuntol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Psit filaraki svhse kai ta barcode apo tis photos! fatsa karta einai!
    a.c...

    ΑπάντησηΔιαγραφή